ZMAJEVA KRILA DO BRAZILA

ZMAJEVA KRILA DO BRAZILA – besplatno preuzmite pjesmu na   www.muzejtravnik.ba

Nadahnut istorijskim uspjehom Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, njenim plasmanom u završnicu Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu, uz želju da na inovativan i originalan način pruži podršku bosanskim “Zmajevima”, travnički kantautor Taik Ganić, komponovao je “dječiju” navijačku pjesmu “Zmajeva krila do Brazila”.

Prema dostupnim informacijama, ovo je prvi put u Bosni i Hercegovini i u regiji, da je izvedena  dječija navijačka pjesma za jednu državnu selekciju, što ovome projektu daje posebnu atraktivnost.

Pjesmu izvode Nudžejma, Ajna, Eldar, Adyan, Omer i Eman, članovi Malog hora „Dječija Planeta „ iz Travnika. Pod vodstvom Taika Ganića do sada je Mali hor „Dječija Planeta“  objavio album  pjesama “Zemlja dobrih ljudi”, a osim u Travniku, članovi hora nastupali su u programu dječijih festivala “Mali šlager” i “Lino fest”.

Zvanična promocija pjesme i spota će biti upriličena 17.05.2014. godine u Zavičajnom muzeju Travnik, u sklopu obilježavanja “Evropske noći muzeja”, a svi zainteresirani mogu besplatno preuzeti pjesmu na zvaničnoj web stranici Muzeja od 01.05.2014. godine.

Preuzmi MP3

ZMAJEVA KRILA DO BRAZILA

 

VIDEO:

ZMAJEVA KRILA DO BRAZILA

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page