SRETNA NOVA 2023. GODINA

Poštovani,

zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da je u Travniku, u okviru Rodne kuće Ive Andrića, prošle godine otvoren ekskluzivni restoran sa barom, ljetnom baštom i višenamjenskim prostorom – Mjestom susreta i Malom galerijom – Ex Ponto, u kome se priređuju kulturni programi, te prezentacije, seminari, poslovni sastanci, proslave i slični događaji za grupe do 30 učesnika.

Stalna izložbena postavka posvećena životu i djelu nobelovca Ive Andrića smještena je na spratu objekta i otvorena je za posjetu, uz stručno vodstvo kustosa, svakim danom, uključujući i vikende, u terminu od 10:00 do 17:00 sati.

Ex Ponto je smješten u parternom dijelu kompleksa i pruža idealnu mogućnost za odmor i relaksaciju, uz jedinstvenu restoransku gastronomsku ponudu.

Iskreno se nadamo se da ćete u narednom periodu imati priliku uvjeriti se u navedeno i prepoznati ovo mjesto kao jednu od vaših omiljenih destinacija.

Zavičajni muzej Travnik želi vam mnogo sreće i poslovnog uspjeha u Novoj 2023. godini, s nadom i vjerom u zajedničku saradnju na obostranu nam radost i zadovoljstvo!

Autor crteža: akademski kipar Dejan Pranjković, prema motivu autorske skulpture Vezirov slon, postavljene 2022. godine uz Rodnu kuću Ive Andrića

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page