Promocija knjige ” 50 top lokacija Bosne i Hercegovine” banjalučkog autora Zorana Matića.

U Zavičajnom muzeju Travnik 25. 08. 2021. promovirana je knjiga” 50 top lokacija Bosne i Hercegovine” banjalučkog autora Zorana Matića. U naslovu je naznačeno da je napisana uz malu pomoć prijatelja.

U prijatnom razgovoru čiji je tok znalački usmjeravao Zoranov prijatelj, mladi muzičar Bojan Madžar u ulozi promotora, Zoran je travničkoj publici na sugestivan način približio znamenitosti naše zemlje fokusirajući se na neke najzanimljivije, najatraktivnije, najljepše i najneobičnije destinacije.  Njegov prvijenac, osmišljen, napisan i objavljen u toku pandemije koronavirusa 2020 godine, već je doživio drugo izdanje, a u pripremi je i dopunjeno izdanje, te prijevod knjige na engleski jezik.

Zoran je originalan mladi čovjek, optimističan, druželjubiv, temperamentan, širokih pogleda, veoma informisan, marljiv i znatiželjan. Svjetski je putnik, do sada je proputovao preko 40 zemalja svijeta. A kada ga je pandemija spriječila u tome, Zoran je svoj životni obrazac prilagodio novonastalim prilikama, fokusirajući se na Bosnu i Hercegovinu. Programski je obišao mjesta na kojima ranije nije bio, upotpunio je svoja saznanja i iznjedrio dragocjeno štivo koje nam pomaže da upoznamo svoju domovinu, što je posebno korisno za mlađe naraštaje čija je spoznaja u tom pogledu dosta ograničena.

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page