Prezentacija softvera „Galis“ / Museums koji se koristi u više od 70 muzeja / ustanova kulture.

Jučer je u prostorijama Zavičajnog muzeja Travnik s početkom u 11 h održana prezentacija softvera Galis koji se koristi u više od 70 muzeja širom svijeta. Softver se odnosi prije svega na upravljanje zbirkama i korištenje zbirki kroz izlaganje posjetiteljima, objava na web stranicama i mobilnim aplikacijama.

Sam program omogućava jedinstvenu digitalizaciju muzejskih zbirki, eksponata, fotografija i arhivskih dokumenata, što uveliko olakšava sam proces vođenja muzejske dokumentacije i evidencije broja posjeta, izložbi, radionica i drugog.

Prezentacija je održana u saradnji Zavičajnog muzeja Travnik i firme Semantika iz Maribora, a istoj su prisustvovali predstavnici Zavičajnog muzeja Visoko, Muzeja grada Zenice, Muzeja Tešnja, Muzeja Republike Srpske, te predstavnici Etno muzeja Jajce i Federalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Izabrane podatke možete jednostavno primijeniti na mobilnim prezentacijama, u audio vodičima (sa mogućnošću upotrebe iBeacona i drugih tehnologija) kao i u muzejskoj / galerijskoj trgovini.

pdf

 

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page