GOSTOVANJE ZAVIČAJNOG MUZEJA TRAVNIK U MARIBORU

U organizaciji Mariborske knjižnice i Univerzitetne knjižnice Maribor, Zavičajni muzej Travnik predstavio je program posvećen obljetnici 100 godina od izdanja prve knjige Ive Andrića.
U Univerzitetnoj knjižnici Maribor postavljena je izložba “Iz progonstva, nakon 100 godina”, promovisano obljetničko izdanje knjige “Ex Ponto” i predstavljena prigodna filatelistička koverta. Pred publikom su govorili Dragica Turjak (direktorica Mariborske knjižnice), Fatima Maslić (direktorica Zavičajnog muzeja Travnik) i kustos Enes Škrgo (autor izložbe i urednik knjige) Stihove iz “Ex Ponto” govorili su Silva Belšak (Univerzitetna knjižnica Maribor) i Semir Atić (Mariborska knjižnica).
Drugi dio programa sastojao se od literarnog pohoda do ostataka bivšeg austrougarskog zatvora u kojem je bio zatočen Ivo Andrić. Dr Jerneja Ferlež priredila je zanimljivu i iscrpnu prezentaciju istorijata zatvora. Enes Škrgo je govorio o Andrićevom boravku u zatvoru, a bibliotekar Semir Atić je čitao fragmente Andrićevih zatvorskih pisama.
Postavka izložbe trajaće do 2. marta 2019.

 

 

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page