U SUSRET MAJSKIM DANIMA MUZEJA 2016.

„HISTORIJSKI LOVAC“

KVIZ ZNANJA ZA UČENIKE SREDNJIH ŠKOLA

Da li poznajete prošlost svoga grada? Da li su vam poznate interesantne priče i legende vezane za kulturno-historijske spomenike Travnika? Ukoliko ste zainteresirani za druženje, obilazak spomenika i provjeru vašeg znanja prijavite se na kviz koji organizira Zavičajni muzej Travnik zajedno sa učenicima Ekonomsko-ugostiteljske škole Travnik.

Kviz se sastoji od 12 pitanja koncipiranih u zagonetkama koje morate riješiti da biste došli do konačnog odgovora koji vas vodi do simbolične nagrade. Pitanja i zagonetke su vezana za najznačajnije kulturno-historijske spomenika grada Travnika.

Učesnici su raspoređeni u grupe, a prijavu vaše grupe u kojoj je 4 učesnika možete izvršiti do 13.5.2016. godine u prostorijama Zavičajnog muzeja Travnik.

Kviz se održava 21.5.2016. godine s početkom u 12 h u Botaničkom vrtu Muzeja.

 

„SPOMENIK KROZ OBJEKTIV“

IZBOR NAJLJEPŠE FOTOGRAFIJE SPOMENIKA I KULTURNOG PEJZAŽA

Zavičajni muzej Travnik u saradnji s učenicima srednje ekonomsko-ugostiteljske škole organizira takmičenje za najljepšu fotografiju spomenika i kulturnog pejzaža grada Travnika. Pozivamo učenike srednjih škola da učestvuju u takmičenju tako što će do 19.5.2016. godine izvršiti prijave svojih radova koji će se prezentirati 21.5.2016. godine u prostorijama Muzeja kada će se izvršiti i izbor najljepše fotografije.

Odabir spomenika i kulturnog krajolika je po izboru takmičara.

Maksimalan broj fotografija koje jedan takmičar može prijaviti je 3.

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page