In memoriam Rubil Pinjo

Prethodnih godina Zavičajni muzej Travnik je bio primoran češće uklanjati samoniklo raslinje sa zidina tvrđave Stari grad. Mogli smo to činiti jer nam je u svako doba na raspolaganju stajala dobro uvježbana i za akciju uvijek spremna ekipa Gorske službe spasavanja Travnik, predvođena dugogodišnjim predsjednikom Pinjo Rubilom Lulom.

U tim, za nas dragocjenim zahvatima Gorske službe, nerijetko je učestvovao i njegov sin Rubil. On će kasnije studirati medicinu i raditi kao uspješan ljekar, omiljen među pacijentima i mnogim koji su ga poznavali.

Članovi kolektiva Zavičajnog muzeja Travnik iskreno suosjećaju s velikom boli i tugom koja je zadesila porodicu Pinjo preseljenjem na ahiret njihovog sina i brata, poštovanog i dragog nam doktora Rubila.

Ovim putem posthumno izražavamo zahvalnost rahmetli doktoru Rubilu na njegovom učešću u dobrovoljnim akcijama preventivne zaštite travničke tvrđave. Također, iskazujemo riječi poštovanja njegovom ocu Luli koji je dugi niz godina, s velikom požrtvovanošću, djelovao sa Gorskom službom na spašavanju ljudskih života u svojoj lokalnoj zajednici, nerijetko i šire u mnogim krajevima naše zemlje, kad god je to bilo potrebno.

Ponosni smo na činjenicu da smo poznavali doktora Rubila Pinju.

Neka je rahmet njegovoj plemenitoj duši.

Rubilovoj majci Hajri, ocu Luli, sestri Ajli iskazujemo riječi naše iskrene prijateljske utjehe.

“…Ali smrti nije kraj, jer smrti zapravo nema. I nema kraja.

Smrću je samo obasjana staza uspona od gnjezda do zvijezda”

Mak Dizdar

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page