ZAVRŠENA IZMJENA VANJSKE STOLARIJE NA ZGRADI MUZEJA

U sklopu  projekta namijenjenog za zaštitu okoliša, a iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša SBK/KSB, finansirana je zamjena dotrajale vanjske stolarije na zgradi Zavičajnog muzeja Travnik. Radovi su vršeni u 3 etape tokom 3 godine. 2017 godine je zamijenjena stolarija na uličnim fasadama zgrade muzeja, a 2018 i 2019 na ostalim fasadama. Cilj ovog projekta je povečanje energetske efikasnosti same zgrade, kao i povečanje kvaliteta uslova u kojima se čuva bogat muzejski materijal od izuzetnog kulturno-istorijskog, umjetničkog i dr. značaja.

Ovom prilikom, Muzej se zahvaljuje Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page